Як правильно підібрати акумулятор, щоб уникнути проблем із запуском автомобіля взимку.

Як правильно підібрати акумулятор, щоб уникнути проблем із запуском автомобіля взимку.

28.01.2019, 00:00

                                                    poljarnost-akkumuljatora-prjamaja-ili-obratnaja-03

Акумуляторна батарея є одним із найбільш уразливих місць автомобіля, оскільки взимку значно збільшується навантаження саме на неї. Щоб не залишитися в ситуації, коли неможливо завести автомобіль через старий акумулятор, а їхати дуже треба, слід завчасно зайнятися обслуговуванням АКБ, і якщо це необхідно, то і її заміною.

 

Сучасний ринок вражає уяву різноманітним асортиментом акумуляторних батарей. Для того, щоб розумно витратити свої гроші, потрібно знати не тільки найкращі торгові марки, але й правильно підібрати необхідний акумулятор.

 

Буває два типи акумуляторних батарей: обслуговуються та необслуговуються.

 

АКБ, що не обслуговуються, мають герметичний корпус і повністю готові до використання, при правильній експлуатації термін придатності такого акумулятора більше 5 років.

 

Існує кілька видів АКБ, що не обслуговуються, основним є свинцево-кислотний, але зараз з'явилися вже AGM-акумулятори і гелеві акумулятори. Електроліт в батареях AGM поміщений в пористий заповнювач і випаровування води виключено. Кислотний розчин гелевої структури в свою чергу істотно знижує втрати води, що дозволяє виробляти батареї, що повністю не обслуговуються.

 

У малообслуговуваних акумуляторах пробки для затоки електроліту не запаяні. Таких АКБ потрібно регулярно доглядати, не забувати доливати електроліт і повністю заряджати як мінімум раз на рік

 

Як правило, виробники АКБ на етикетках не вказують, до якого типу належить акумулятор, цю інформацію ви можете отримати у менеджера при купівлі батареї.

 

Акумулятор слід вибирати з характеристиками, що рекомендуються заводом-виробником вашого автомобіля. Можливо, АКБ меншої ємності і обійдеться дешевше, проте можуть виникнути проблеми при зимовому пуску, та й прослужить він недовго. Батарея з більшою ємністю коштуватиме дорожче, проте теж є свої недоліки, від підвищеного пускового струму може згоріти стартер, до того ж постійна недозарядка швидко виведе його з ладу.

 

Другим важливим критерієм підбору акумулятора є правильна полярність. Якщо у вашому акумуляторі плюс з лівого боку, то і новий потрібно підбирати такий же, оскільки при іншій полярності при підключенні елементарно може не вистачити довжини дроту.

 

Є ще й різновид корпусу АКБ європейський та азійський. За однієї і тієї ж «амперності» європейський та азіатський акумулятор мають різні параметри. Ще однією важливою відмінністю є товщина та розташування клем. У "європейців" клеми ніби втоплені в корпус, а в "азіатів" вони знаходяться на деякому височенні над корпусом.

 

Наш Інтернет магазин пропонує модельний ряд акумуляторів, який задовольнить усі Ваші потреби: це AGM акумулятори таких виробників, як Bosh, Exide, Tudor, Amega та інші